20 Eylül 2011

Wushu dünya şampiyonası

Wushu dünya şampiyonası için çok kısa sürede yapılan animasyon çalışmaları. Bir ana jenerik ve 9 branştan oluşan animasyonlar tasarım dahil 15 günde bitirildi. Biz çok keyif aldık, umarım siz de beğenirsiniz :)  









28 Ağustos 2011

İlbank logo animasyonu

İlbank logo animasyonu. Revize edilen logoya uygun yeni animasyon filmi yapıldı.

18 Ağustos 2011

5d intro

Animeto için yaptığımız eski filmlerde kullanılmak üzere, intro çalışması. 5d özelliklerini kullanmak üzerine efektler içermektedir.

16 Ağustos 2011

Sci fi Şehir Tasarımı

7D sinema filmlerimizin yapımında geçen Sci fi şehir sahnesi için testlerden birkaçı... Şehir ilerledikçe sizlerle paylaşacağız.



12 Ağustos 2011

Zorch Karakter

Zorch 7D sinema filmlerimizin yapımında geçen yaratık karakteri testi...


11 Ağustos 2011

Zbrush ile sculpting temelleri

Digital arts dergisi için hazırladığımız "Zbrush 3.1 ile sculpting temelleri" yazılarını istek üzerine pdf olarak tekrar yayınladık.

    

10 Ağustos 2011

Çöl Konsept

7D sinema filmlerimizin yapımında geçen çöl sahnesi için testlerden...

9 Ağustos 2011

Laboratuar test

7D sinema filmlerimizin yapımında geçen laboratuvar sahnesi için testlerden...


6 Ağustos 2011

Battal Gazi VFX

The Legend of the Battalgazi reklam filmi ve VFX ağırlıklı sinema filmi demosundan bazı karaler. Animanya tüm 3d sahnelerin yapımını gerçekleştirmiştir. Reel çekimler ve yapımcı Efor Ajans.















4 Ağustos 2011

Poster-2

İki yeni karakter poster çalışması, yüksek çözünürlükte.

12 Temmuz 2011

Poster-1

Eski birkaç çalışmamızın yüksek çözünürlükteki halleri. Umarım beğenirsiniz. 





11 Temmuz 2011

MTU Tır Stand

Tır standının açılması ve mobilet ekranların konumlandırılmasını anlatan bir tanıtım animasyonu. "Organizer" ile birlikte gerçekleştirildi.

10 Temmuz 2011

SHÇEK

SHÇEK Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu için kadınlar gününde kadına şiddet konulu TV spotu. RTÜK tarafından tüm kanallarda gösterildi. Gönüllü bir çalışma olarak ortaya çıkmıştır.

9 Temmuz 2011

THY Uçak

Anima ile THY topu tasarımı. Topun materyali için birçok alternatif denedik, bunlar arasın cam, mika, beysbol gibi alternatifler de var. Daha önce anima tarafından tasarlanmış THY uçağını  yeniden modelleyerek postere uygun konumlandırdık.  




Virtual Campus Ödül Aldı

Animanya’nın tasarımlarını üstlendiği virtual campus interaktif uygulaması 3 dalda ödül aldı.
Proje sahibi MITS‘in katıldığı “Farmaskop Ödülleri” yarışmasında
En İyi Eğitim ve Bilgilendirme Projesi
En İyi “Medikal Pazarlama” Projesi
En İyi Yenilikçi İletişim Kanalı Projesi
dallarında birinci oldu.





8 Temmuz 2011

Subalesi Tanıtım

Su görüntü sistemlerinin yapabileceklerini, amaçlarını ve farklı uygulama alanlarını anlatan bir tanıtım videosu hazırdık.

7 Temmuz 2011

Otantik Kumpir

Beş farklı Otantik kumpir tv reklamı ve bant reklamları hazırladık.

6 Temmuz 2011

Protefix Diş jeli

Protefix diş jelini ve kullanımını anlatan basit bir animasyon ve bant reklamlarını hazırladık.

5 Temmuz 2011

Comtech Tanıtım Filmi

Comtech su arıtma cihazı için yapılan, montaj, temizleme, kullanım ve teknolojiyi anlatan bir tanıtım animasyonu.

3 Temmuz 2011

Volumetric Selection

3ds max’in kuşkusuz en karakteristik alanlarından birisi de “modifier stack” menüsü. Tamamen kedisine özgü bir biçimde, objeye uygulanan modifierler aşağıdan yukarıya doğru işlenerek bir sıra takip eder. Yerlerini değiştirmeniz çoğu zaman mümkün değildir. Bu kadarı ile kalmaz modifierlerin içerisindeki “sub-object” modları açık ise birbirleri ile etkileşime girebilirler. Benzer 3d programlara bu yönü ile pek uyuşmuyor. Bu özellikle 3dsmax’i yeni öğrenenler için bir kabusa dönse de iyi anlaşıldığında çok esnek bir yapıya sahip olduğu görülecektir.
Modifierler arası etkileşimler çoğunlukla “selection”lar için kullanılır. Bu “selection”lardan biriside “Volumetric Selection” modifieri. Yapılan selection açık bırakıldığında kendi üstündeki modifierler için bir seçim haline dönüşür. “Volumetric Selection”da öyle bir parametre var ki, kullanması çok eğlenceli ve birazda yaratıcılıkla çok kullanışlı hale gelebiliyor. “Mesh Object” ile seçime izin vermesinden bahsediyorum.
Aşağıdaki ilk videoda, yaptığım metalik bir yırtılma animasyonunu nasıl yaptığımı uygulamalı olarak gösterdim. Bir altındaki Evrimart logo videosu da bu tutorial için hızlıca denenmiş bir uygulama.


2 Temmuz 2011

Küresel Spiral Modelleme

Bir logo için aşağıdaki şeklin 3 boyutlu olarak modellenmesi gerekiyordu. Öncelikle bunu modellemekte ne var ki? diyebilirsiniz. Evet birçok yöntem bulunabilir yada freeform poligon olarak dahi modellemek mümkün, fakat hem zaman hem de kusursuz parametrik bir model yapılması gerekiyorsa modeli parametrik olarak çözmekten başka çare kalmıyor.
Logoya baktığımızda gördüğümüz, bir şeridin en üstten başlayıp 4 turn olacak şekilde bir küreyi sardığını görüyoruz. Doğal olarak 2 heliksin miror şeklinde birleşimi gibi algılanıyor, fakat hiçbir parametrik deforme aracı (FFD gibi modifierler) bir heliksi kusursuz küresel bir forma çeviremiyor ne yazık ki.
Çözüm aslında basit, formu oluşturan spiralin path’ini bir şekilde oluşturabilmek gerek. Bunun için 4 turn şeklini iki ucu sabit olacak şekilde terse almaya çalışırsak yarım bir çember (circle) den ibaret olduğunu görürüz.
Dolayısıyla yarım circle’ı 4 defa twist ederek (1440 derece) küresel sriral path’imizi elde edebiliriz. Bundan sonra işimiz daha kolay.
Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi işlem sıramız:
  • Bir circle oluşturup (editable spiline’a çevirip) yarısını siliyoruz.
  • Düşük çözünürlülüğe sahip bir cicle’yi “normalize spl” modifieri ile yüksek çözünürlülüğe sahip hale getiriyoruz. (seg Length = 1) Bunu yaptığımızda spralin twist edilebilmesini sağlamış oluyoruz. Aynı zamanda Modelimizin poligon sayısını belirliyor.
  • Artık Path formumuz parametrik olarak hazır. Artık 3. botuya geçirme vakti. Birçok forklı yöntem kullanılabilir. Ben edit spline>rendering>rectangular yaptım.
  • Daha sonra verilen kalınlık ta parametrik olsun diye shell kullandım. Spiralimiz tam küre yüzeyinde olacağı için yol boyunca küre formunu verecek şekilde edge atmak gerek.

1 Temmuz 2011

Stereo Camera Script v1.0

DOWLOAD SCRIPT
8 yıl önce ilk stereo tekniklerini kullanmaya başladığımızda, bu tekniklerin birkaç yıl içinde çok daha yaygınlaşacağını düşünüyordum. Fakat yeterli teknoloji olmasına rağmen son yıllara kadar yavaş ilerledi.

Dreamworks, disney, hollywood’ da stereo’ya tamamen geçilmeye başlanması ve ardından Avatar filmi herkesin ilgisini üç boyutlu görüntülere çekmeye başladı.

Önce kırmızı mavi sonra polarize olarak 250 dk üzeri stereo deneyimi kazanırken birçok farklı kamera plugin ve scripti kullandık.

Evrimart Stereo Camera v1.0 Script’inin bize olduğu gibi birçok 3dsmax kullanıcısına da faydalı olabileceğini düşünüyoruz.

Kullanılışı ekteki dosyada detaylı olarak anlatılmıştır.